2019-08-20 05:46:05• hírek • Bede Emőke

Rohamléptekkel közeledik az iskolakezdés, de nem minden tanintézmény áll a helyzet magaslatán

Annak ellenére, hogy már csak szűk három hét van az iskolakezdésig, még mindig akadnak Szatmár megyében olyan tanintézmények, ahol bizony van még min dolgozni – derült ki a prefektusi hivatalban hétfőn tartott videokonferencia során.

Darius Filip prefektus és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség képviselői hétfő délután Valer-Daniel Breaz ügyvivő oktatási miniszterrel, valamint Mihai-Viorel Fifor ügyvivő belügyminiszterrel tárgyaltak a videokonferencián. A megbeszélést a szeptember 9-i tanévkezdés indokolta, s ennek megfelelően megyénk és a kormány képviselői a tanintézmények felkészültségéről egyeztettek. A minisztérium ugyanis az ország minden megyéjében ellenőrzi a közegészségügyi és tűzvédelmi engedélyek, valamint az iskolai mikrobuszok helyzetét, illetve arra is kíváncsiak, sikerülni fog-e megfelelően biztosítani télen a tanuláshoz szükséges tantermi meleget. Mindezek jegyében minden községet arra kértek, mielőbb készítsenek egy részletes tervet, mellyel növelik a tanintézményekben és azok közvetlen közelében a biztonságot.

 

Szatmár megyében jelenleg 14 olyan helyszín van, melyben oktatás zajlik, viszont nem rendelkezik a működéshez szükséges közegészségügyi engedéllyel. Hogy a helyzetet mielőbb orvosolni tudják, a prefektusi hivatal által felállított bizottság a következő napokban minden problémás tanintézményt felkeres, és igyekeznek nekik majd segíteni az akadályok elhárításában. Ha sikerül minden, az illetékes hatóságok által kifogásolt hiányosságot orvosolni, akkor ezek az iskolák is megkaphatják a működési engedélyt, és a tanévet is gond nélkül elkezdhetik – adta hírül a prefektusi hivatal sajtóosztálya.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: